vítejte na palubě mimořádného projektu

Tisková zpráva, 11.5.2017

Stavba nového plavidla TITANIIC

Cílem projektu TITANIIC je postavit novodobou verzi legendární lodi RMS Titanic. Nové plavidlo pod názvem TITANIIC je nástupcem slavné lodi. Zachovává zejména externí tvary, vybavení, kajuty první a druhé třídy. Třetí třída je inspirována trendy 21. století s původním retro designem a inovativní technologií.

Cílem projektu TITANIIC je postavit novodobou verzi legendární lodi RMS Titanic. Nové plavidlo pod názvem TITANIIC je nástupcem slavné lodi. Zachovává zejména externí tvary, vybavení, kajuty první a druhé třídy. Třetí třída je inspirována trendy 21. století s původním retro designem a inovativní technologií.

Naším záměrem je také zachovat původní odkaz slavného RMS Titanic, který mimo jiné znamenal nejluxusnější a nejmodernější loď své doby. Nový TITANIIC již nebude největším plavidlem všech dob, za to však ponese zcela moderní technologie a ekologická řešení, která budou sloužit k výrobě energie, pohonu plavidla, ale i k zajištění bezpečnosti a pohodlí cestujícím.

„Za posledních 12 měsíců prací na projektu jsme se posunuli k cíli mílovými kroky. Patentovali jsme název plavidla TITANIIC a získali nové partnery TILLBERG DESIGN ze Švédska, HONOR&GLORY z USA. Švédská společnost s námi konzultuje nový design interiérů a pohyb cestujících po TITANIICU.

Dalším významným krokem se stal kontrakt se společností HONOR&GLORY z USA, díky kterému máme k dispozici věrohodnější plány původního RMS Titaniku a detailní 3D model nového Titaniicu. V rámci celosvětové kampaně, jež spouštíme během několika následujících týdnů jsme natočili Promo video. Náklady na jeho vytvoření se vyšplhaly k částce 1.000.000 Kč. Video dostala na starost režisérka z USA, paní Jay Walker, která do něj obsadila americké a české herce “, řekl zakladatel a Výkonný ředitel společnosti REVIVAL of the TITANIC pan Ondřej Vrkoč.

„Projekt má tři hlavní fáze. První fáze je úspěšně za námi. Obsahovala navržení studie plavidla, navázání spolupráce s partnery a oslovení hlavních investorů. Nyní se nacházíme ve druhé fázi. Jedná se o celosvětovou kampaň v podobě tzv. crowdfundingu, jejíž cíl je navýšení rozpočtu projektu k vypracování detailní projektové dokumentace od lodních inženýrů, architektů a designérů. Rádi bychom do projektu zapojili nejen fanoušky Titaniku, ale i širokou veřejnost. Pro největší nadšence bude k mání několik lístků na nový Titaniic.,“ zmínil nový Finanční ředitel projektu, pan Michal Alijev.

V Praze,

Ondřej Vrkoč